Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2007 02:52 - начало за един урок по сърф
Автор: gery Категория: Лични дневници   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2007 03:03


image
Историята е кратка и се случва някъде в рая, но май не беше точно рая, защото нещата, които преживях и видях са съвсем истински.
Пристигаме на това райско място с моите приятели, място с не много на брой сърфисти с различни умения и възрасти и замръзвам на място ... господи .. някой да ме ущипе.  Не съм се и надявалаи в най-смелите си мечти, че  някой ден може и тук да дойда. Знаех че съм щастлива, че не ми трябва повече, за да се наслаждавам на живота, че имам онова, от което имам нужда и за повече не претендирам, знам че съм амбицирана до мозъка на костите си да докажа на себе си (или може би на някой друг), че МОГА, че зная, че съм силна и че съм повече ... всичко зная, но не и че животът е онова, което ни се случва докато си мислиме, че ... просто докато си мислиме.

Заливът е огромен, светло зелен и безкраен. Водата е топла, спокойна и едни малки вълнички издават силата на океана, който се крие отзад. От край до край, до където ти окото стигне погледа ти се плъзга по меката вода, заобиколена от уникални гъсти и непроходими гори, които са тъмно зелени и придават дълбочина на хоризонта. Някъде много далче в морето, едва уловимо, се е скрил под водата, на 10 сантиметра под повърхността, коралов риф. Не си мислете, че е малък, плитък или нещо незначително. Като огромен скрит планисики масив лежи на дъното и дава подслон и живот на един съвсем различен свят (за него ще отделя друго писмо).

Стоейки по дължината на целия вход на залива, той го пази от вълни, приливи и отливи, от судената вода и капризите на Нептун. Синьо-зелената шир до рифа е дълбока 50-70 см и не повече. Искате да карате сърф ли? Поемете си дълбото дъх, пийте една бира (като доказателсво, че сте още на земята), бъркайте в джоба за няколко долара и отпрашвайте на някъде по вятъра. Попаднали сте на най- доброто място в света за начинаещи, напредлнали и за супер сърфисти!

Нещо забравих ли? Не помня .. тази гледка изтри всички мисли от главата ми и през следващите 20 минути не можах да кажа друго освен „страхотно е!” и „не може да бъде” (няма да казвам „минута е много”, защото времето вече не фигурираше като променлива величина в съзнанието ми, а само – „още ли е светло- имам време”)

Да, разбира се че забравих! 2 минути преди да видя тази гледка: паркираме колата до входа на плажа и се мушкаме под една дървена арка с името „Jabe City”. Минаваме по пясъчна алея, около 100-тина метра дълга – в ляво по двуметровата стена бяха наредени дъски, а в дясно – над 100 различни по глемина, цветове и други параметри (които така и не помня) платна. Извинте, може ли да карам? За колко време? Приемате и кредитни кати (на края на света)?? И цялата ви екипировка е от тази година? А кога е най-добър вятъра за моите умения? Как така по всяко време, а да, постоянен е, и от една и съща посока духа – нали целият Атлантик е пред нас, а зад нас континента ...

2 часа каране, за повече не ми стигат силите. Добре, момиче, дръж се, казвам си. Нали си голяма и не върви да скачаш по плажа и да викаш от радост като маймуна. А плажът е много малък – ситен пясък от натрошени на сол корали, разни холаднки, една германска баба с младо гадже (как караше сърф– бабата, не гаджето, хора, ще й завидите); масажистката беше готино маце на около 35, бивш инвестиционен бянкер от Лондонското сити; мацето на приемната на Jabe City е холандка, зарязала всичко в прекомерно цивилизованта Европа.

Замислих се дали има за какво да се връщам.... Има, разбира се. Още 10 години и ще отпраша и аз на някъде. И като в рекламата на една любима напитка – ще отворя бар на плажа или ще стана доктор на морски костенурки ....



Тагове:   начало,   урок,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gery
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20367
Постинги: 5
Коментари: 4
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031